Mačka lutalica ušetala u dom jedne obitelji, okotila se i promijenila život zauvijek

RANIJE ove godine, jedna mačka je lutala naseljem u Seattleu. Postala je privržena jednoj obitelji pa ušetala u njihov stan. Otprilike sat vremena kasnije, obitelj je pod stolom pronašla mačiće. Odmah su kontaktirali lokalnu udrugu za napuštene životinje kako bi mama i bebe dobili svu potrebnu skrb.

Uskočila je djevojka Ashley Morrison.

“Odvela sam je doma i dala joj ime Moira. Bila je uspaničena. Nije me poznavala i nije znala kako se ponašati prema ljudima. Bojala me se i penjala se po zidovima”, ispričala je Ashley za Love Meow.

Moiri su trebali dani da prestane pokušavati pobjeći i da se privikne na Ashley. Onda je počela pokazivati svoju pravu stranu. Brinula se o mačićima i sjedila privremenoj udomiteljici u krilu. 

“Počela je istinski uživati u pažnji. Nije više morala sama tražiti hranu, imala ju je kad god je bila gladna i netko ju je mazio i pazio”, dodaje Ashley.

Zadovoljna Moira je počela presti, naučila se na svoj krevet i lijeno se istezala nakon buđenja. Njeni mačići su stasali i slijedili svoju mamu u stopu.

“Moira je odličan primjer zašto je važno pobrinuti se za napuštene životinje. 75 posto mačića koji se rode na ulici, ne dožive šest mjeseci starosti”, priča Ashley koja je počela Moiri tražiti miran dom u kojem će biti sigurna i sretna maca. 

Dva mjeseca kasnije, njen san se ostvario. Pronašla je svoju obitelj, baš kao i mačići. Uživa u ljubavi koju joj pružaju vlasnici, a njene dogodovštine možete pratiti na Instagramu gdje je u nešto više od mjesec dana stekla naklonost više od 3500 pratitelja.

Pročitajte više