Mačka odlučila osloboditi psiće iz kazne, odradila je majstorski posao

Screenshot: YouTube

 

LJUBIMCI često znaju biti nestašni. Nekada ih ponese igra, nekada su nezadovoljni količinom pažnje koju im dajete, a nekada jednostavno mora biti po njihovom. Sve ih to dovede do kazne. Ljubimce moramo odgajati jednako kao i djecu. Na razne im načine ukazujemo što je to dobro, a što loše ponašanje. Za lijepo im ponašanje uvijek damo neku nagradu, a za neprimjereno ponašanje nagrade nema. Tada ih većinom kažnjavamo na određeni način.

To nikada nećemo riješiti pretjeranom vikom i udarcima. Najbitnije je psa uhvatiti na djelu i kada vidimo neželjenu radnju koju radi, izgovorimo kratku riječ poput "Ne" ili "Fuj". Bitno je da pas shvati da neku radnju ne smije raditi, a ne da se nakon što je to izvršio, preplaši zbog batina ili pretjeranog deranja. Nakon što im jednom riječju ukažete da takvo ponašanje nije dozvoljeno, naredite im da mirno sjede i pustite ih tako neko vrijeme kako bi shvatili da su pogriješili.

Dva psića iz videa napravila su glupost i morali su ići u boks u kaznu. Sigurni smo da im je tamo bilo jako dosadno, a ni njihovoj prijateljici maci nije bilo ništa zabavnije, stoga ih je odlučila osloboditi. Odradila je majstorski posao, a cijelu tu scenu možete vidjeti u videu koji slijedi. 

 

Pročitajte više