Malena kobila trebala je biti uspavana, a danas je zvijezda zbog svog plesa

Screenshot: YouTube

NJEZINI sadašnji vlasnici naletjeli su na nju u oglasu u kojem je stajalo da se prodaje minijaturni konj. No tadašnji vlasnik nije bio svjestan toga da je kobila Martha bolesna. Ona je zapravo patuljastog rasta, a uz to pati od atavizma. Martha je imala sreće što su na njezin oglas naletjeli pravi ljudi.

Da je završila kao nečiji božićni poklon, vjerojatno bi bila uspavana jer se oko ovako oboljele životinje treba puno truditi i raditi. Gotovo svi konji završe na uspavljivanju ako imaju dijagnozu kakvu ima Martha. Kada je tek došla u svoj novi dom, jedva je hodala i mokrila je posvuda.

Njezini novi vlasnici istraživali su o njezinoj bolesti, a uspavljivanje za njih nije bilo opcija. Odlučili su se za operaciju te podrezivanje kopita, a nakon toga je Martha postala potpuno drugo biće.

Njezin je duh nevjerojatan, prepuna je energije i ništa je ne može zaustaviti. Odlično se slaže s drugim konjima i psima. Danas je Martha prepoznatljiva po svom plesu koji nastaje u trenucima u kojima ne može obuzdati veselje koje osjeća u sebi. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više