Maya, pronađena zavezana u šumi kraj Zagreba, vratila se kući u Mađarsku

Foto: Facebook

MAYA, jedan od pasa ostavljenih u šumi kraj Zagreba čija je priča rastužila Hrvatsku, dobila je sretan kraj svoje priče. Vraćena je kući u Mađarsku.

"Ona je s još tri psa i dvije mačke ostavljena na Grmoščici. Iako je njezin mikročip glasio na drugačije ime - Bator, u suradnji s mađarskim kolegama jedino smo za nju uspjeli utvrditi čija je. Njezina je ljudica bila presretna kad je čula da je Maya pronađena. Nije mogla dočekati da se ponovo sastanu! A morala je malo pričekati. Budući da je pas otuđen, u cijeli je slučaj bio uključen niz institucija", objasnili su iz Dumovca.

Maya se vratila kući u Mađarsku! ❤️🥰 Njezina je priča time sretno okončana! Ona je s još tri psa i dvije mačke ostavljena na Grmoščici. Iako je njezin mikročip glasio na drugačije ime - Bator, u suradnji s mađarskim kolegama jedino smo za nju uspjeli utvrditi čija je. Njezina je "ljudica" bila presretna kad je čula da je Maya pronađena. Nije mogla dočekati da se ponovo sastanu! A morala je malo pričekati. Budući da je pas otuđen, u cijeli je slučaj bio uključen niz institucija. Kad je Maya konačno dobila sve papire potrebne za odlazak iz Hrvatske, po nju je stigao Speciális Állatmentő Egység - organizacija koja pomaže spašavanju životinja u Mađarskoj. Pogledajte snimku Mayina ponovnog susreta sa svojom obitelji! I završne akcije koja mu je prethodila! Dodajmo još na kraju da smo pse pronađene s Mayom sretno udomili.

Objavljuje Azil Dumovec u Ponedjeljak, 17. srpnja 2023.

"Kad je Maya konačno dobila sve papire potrebne za odlazak iz Hrvatske, po nju je stigao Speciális Állatmentő Egység - organizacija koja pomaže spašavanju životinja u Mađarskoj. Pogledajte snimku Mayina ponovnog susreta sa svojom obitelji! I završne akcije koja mu je prethodila! Dodajmo još na kraju da smo pse pronađene s Mayom sretno udomili", dodali su.

Objavljene fotografije sumnjivaca

Podsjećamo, sredinom svibnja mnoge je potresla vijest o četiri odrasla psa koja su pronađena u šumi pokraj Zagreba zavezana za drvo. Svi su psi bili čipirani stranim čipovima. Objavljene su tad i fotografije ljudi koje se povezivalo s ovim događajem.

"Tri haskija i jedan njemački ovčar pronađeni su u park-šumi Grmoščica. Psi su bili zavezani za stablo. Pronašli su ih građani koji su se šetali šumom. Kada smo došli na lice mjesta, utvrdili smo da su sva četiri psa ženke. Jedna haskica ima oko godinu dana, a druge dvije te njemačka ovčarka stare su oko dvije godine", objavili su tad iz Dumovca.

Pročitajte više