Na Bundeku obilježen Međunarodni dan zaštite životinje. Pogledajte kako je bilo

Helping Animals

DANAS se na Bundeku obilježio Međunarodni dan zaštite životinje i puno ljubitelja životinja je posjetilo ovaj događaj. Uz tradicionalno predstavljanje udruga i azila, posjetitelji su mogli upoznati i štićenike raznih udruga te se s njima igrati ili maziti.

MUP i MORH su posjetiteljima pokazali što sve njihovi psi znaju i kako izgledaju neke situacije u kojima se psi nalaze. Također, tu je bio i KOSSP - Klub za obuku sportskih i službenih pasa Zagreb koji je također prezentirao što sve rade te pozvao zainteresirane da im se priključe.

Uz razne aktivnosti, posjetitelji su mogli sudjelovati i u utrci "Nema predaje" koju već tradicionalno organizira Udruga Futura. Ono što je posebno u ovoj utrci je da su svi mogli sudjelovati, sa psima ili bez pasa, trčeći ili šetajući. Natjecatelji su morali napraviti krug oko jezera. Utrku je prva završila kujica Erin iz Udruge S-pas by Gloria Malin sa svojim pratiteljem.

Kujica Erin je spašena iz romskih naselja te kada je došla nije imala skoro ni jednu dlaku na tijelu. Sada se transformirala u pravu ljepoticu, a pokazala je i da je spremna na razne aktivnosti te da joj ništa nije problem. Mazila se s ljudima, njuškala sa psima i sve što joj je potrebno sada je obitelj koja joj je spremna pružiti siguran dom.

Uz glazbeni program, posjetitelji su mogli kušati vegetarijanska i veganska jela. Ovaj dan je poseban i po tome što ljubitelji životinja koji nisu usko vezani uz rad udruga ili azila mogu osobno vidjeti i upoznati volontere, pitati ih sve što ih zanima, educirati se i možda pronaći način kako im pomoći u daljnjem radu.

Iako je jutro počelo kišom, ovaj dan je obilježilo sunce i nadamo se da će se ovakvim događajima podići svijest građana o zaštiti i dobrobiti životinja. Kako je bilo na utrci "Nema predaje", pogledajte u videu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više