Napuštena kujica je preživljavala moleći za hranu. Spašena je i traži dom

Helping Animals

PIA je kujica koja ima svega 2 godine. Njen život nije nimalo lijepo počeo. Već sa 6 mjeseci ju je neki monstrum ostavio na ulici i morala je naučiti preživljavati. Bila je žedna i gladna i živjela od milosti onih koji su joj ponekad dobacili malo hrane.

Volonteri su saznali za njenu priču i odmah krenuli u potragu kako bi je maknuli s ulice i sklonili na sigurno. Smještaj nije bio idealan, ali je bila na sigurnom i nije bila gladna.

Prije tri tjedna je stigla u Zagreb, mršava i uplašena kod privremenog udomitelja. Pia uči opuštati se, lijepo ponašati i družiti se s ljudima i psima. Kada su sami kod kuće, ona je vesela, zaigrana i mazna.

Počela se i vani opuštati iako je još uvijek malo nepovjerljiva prema strancima. Ona je srednje velika kujica koja je došla sa svega 14 kilograma. Sada se malo udebljala i polako pokazuje svoj veseli karakter.

Njen privremeni udomitelj puno radi s njom i kaže da jako brzo uči, a njenim bademastim očima nitko ne može odoljeti. Pia je cijepljena, sterilizirana i čipirana i nalazi se pod skrbi volontera projekta Helping Animals.

U ova tri tjedna što je u Zagrebu, Pia se naučila voziti u autu, bila je u raznim parkovima, u gradu, upoznala nove ljude i nove pse. Njen kitnjasti rep svakim danom sve više maše, a njene oči sjaje.

Ona zaslužuje obitelj i siguran dom, zaslužuje samo svoje ljude koji će je voljeti i koji su spremni primiti bezuvjetnu ljubav koju ona daje. Ako želite pružiti dom ovoj lijepoj kujici, javite se na mail helping.all.animals@gmail.com ili na Facebook stranicu Helping Animals.

Piji će puno značiti i ako podijelite njenu priču jer, nakon toliko dugo tuge i žalosti, vrijeme je da je netko primijeti i da bude sretna. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više