Naučite kako jednostavno napraviti šampon za mačke

123rf.com

VEĆINA mačaka mrzi kupanje.To je zato što mrze vodu. Ne vole kad moraju ući u kadu, kad ih se prska vodom, a pogotovo ne vole trljanje šampona u njihovo krzno. Za sve takve mačke, a tu doista govorimo o većini, imamo rješenje u obliku suhog šampona.

Suhi šampon

Njega ćete napraviti od samo jednog jedinog sastojka, a to su ugrijane zobene pahuljice koje ćete nakon toga dobro utrljati u dlaku vašeg ljubimca, sve do kože. Dalje ćete barem pola sata četkati zrnati materijal iz njezinog kaputića.

Naime, zobene pahuljice odlično privlače prljavštinu i druge strane čestice, a uz to je metoda vrlo jeftina. No, uzmite u obzir da metoda nije toliko praktična, jer kako će vam vaša ljubimica bježati, tako će pahuljica biti po cijelom stanu. Također, njihova moć čišćenja nije tolika da bi se uklonile razne masti i ulja iz kaputića.

Obični domaći šampon

Upravo zato, ako ipak želite okupati svoju mačku, posebno ako ju puštate van, donosimo vam jednostavan recept za domaći šampon.

Što vam je potrebno?

- topla voda

- 1/3 šalice jabučnog octa

- 1/3 šalice biljnog glicerola.

Postupak: Iskombinirajte sva 3 sastojka u bočici, no prethodno isperite mačku toplom vodom. Dodajte šampon na njezinu dlaku, i to polako, duž njezine kralježnice. Koristite ruke kako bi šampon ravnomjerno rasporedili po krznu. Ostavite 5 minuta, a zatim temeljito isperite.

Mačku prvo osušite ručnikom, a zatim sušilom za kosu, ali na umjerenoj temperaturi, nipošto vrućoj. Možda bi bilo najbolje da prilikom sušenja mačku stavite u njezin kavez koji koristite prilikom odlazaka iz kuće ili putovanja, kako vam ona ne bi mogla tako lako pobjeći.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više