Nečovjek je ostavio psa na Lastovu zavezanog za drvo i bez vode

Volonteri

DRUŠTVO za zaštitu životinja Papagalo s Korčule se zadnjih mjesec dana bori s ostavljenim psima u zapuštenim mjestima. Prije mjesec dana su dobili dojavu o psu, hrvatskom ovčaru, koji se nalazio zavezan za drvo bez vode u mjestu Skrivena Luka na Lastovu.

Tamo je životario, zavezan na metar lanca. Turisti su fotografirali psa i dojavili volonterima, no volonterka koja je krenula po njega ga više tamo nije našla. Nakon nepunih mjesec dana tamo je opet novi pas.

Ovaj put pas u tipu posavskog goniča, zavezan teškim lancem. U njegovoj blizini se nalazi kućica i drvo masline, a oko njih samo prašnjava cesta i krš.

Ovo nije mjesto na kojem treba biti pas, ovo nije način na koji pas treba živjeti. Vjerujemo da je jedina sreća u ovoj priči što još traje sezona pa turisti obilaze otok i, umjesto da pronađu prirodne ljepote, vide samo ljudske grozote.

Policija je obaviještena o cijelom slučaju i kažu da su dokumentirali i fotografirali psa te je sve proslijeđeno na Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Čovjek koji je sve prijavio i našao psa je išao provjeriti kakvo je stanje s njim, no psa tamo više nema. Ostao je samo lanac i kućica. Pitanje je hoće li na ovom mjestu uskoro biti neki drugi pas u istoj situaciji i gdje je nestao ovaj. 

Isti ovaj nečovjek koji je ostavio te pse je već prijavljivan i poznat policiji, no očito da nikoga nije briga. 

Lastovo nema Udrugu koja se brine za napuštene životinje ni veterinara. Društvo za zaštitu životinja apelira na sve ljude koji vide ovakve situacije da dojave kako bi se mogle spriječiti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više