Nepoželjna ponašanja vlasnika: Idete li na živce svom veterinaru?

123rf.com

JESTE li se ikada to pitali? 

Ako jeste i ako radite neke od stvari s ovog popisa, odgovor je potvrdan. The I Love Dogs Site proveo je malo istraživanje među veterinarima koji su otkrili što im jako ide na živce kada su u pitanju vlasnici pasa.

1. Nedovoljna pripremljenost

Neki vlasnici neugodno se iznenade oko toga što je sve potrebno kako bi njihov ljubimac bio sretan i zadovoljan. Pa prije nego što kupite psa, informirajte se o tome koliko mu je vježbe potrebno, kako se održava, koliko naraste i jede, postoje li neke specifične bolesti kod pasmine i slično.

2. Korištenje Googlea

Neki vlasnici pasa često više vjeruju onome što pročitaju na internetu, a manje veterinaru. Ponekad će biti tako kako piše u nekom članku, no može se dogoditi da i neće. Nemojte nikada isključiti tu mogućnost. 

3. Žaljenje na cijenu

Jedna od stvari koje također živcira veterinare su i kukanja vlasnika oko toga koliko koštaju njihove usluge. No, činjenica je da zdravlje nema cijenu pa je svakako bolje uložiti u njega, a manje u igračke krevetiće i kaputiće.

4. Čekanje

Kad god primijetite nešto čudno na svom ljubimcu, posavjetujte se s veterinarom što prije. Najgore što možete napraviti je rješenje tražiti na internetu i čekati. Čekanje može biti itekako kobno za vašeg psa.

5.  Bitne informacije

A na popisu se u top 5 našla i informacija o tome da pas ima naviku gristi nepoznate ljude, pogotovo veterinare. No tu je i činjenica da ne znate sve bitne informacije koje bi trebali znati, kao što je prehrana vašeg ljubimca, tjelovježba, podatak o tome koliko on spava dnevno i slično koje će itekako biti od koristi liječniku.

6. Djeca

Za vrijeme posjeta veterinaru bilo bi dobro da djecu ako možete ostavite doma ili im objasnite da ne skaču oko stola na kojem je vaš ljubimac. To ne samo da može zbuniti vašeg psa te mu uzrokovati još veći stres, već može zbuniti i veterinara koji tako ne može na miru obavljati svoj posao.

7. Tehnologija

Postavite li vi pitanje svom veterinaru pa ne slušate, jer tipkate po mobitelu ili ne postavite pitanje pa opet ne slušate što vam on govori - sve to spada u nepoželjno ponašanje. Vaš veterinar sigurno ima korisne savjete za vas i vašeg ljubimca pa nipošto nemojte ignorirati to što vam govori.

Radite li i vi neke od ovih stvari?

Pročitajte više