Nestao je nakon prometne nesreće, nije ga bilo nigdje. Sada je konačno kod kuće

Screenshot

PRIČA o Anai i njenom psu započela je u lipnju ove godine nakon što je njezin ljubimac nestao. Poslije dvanaest dana agonije i intenzivne potrage, bostonski terijer Rex je konačno opet u zagrljaju svoje vlasnice.

Sve je započelo jednog ljetnog dana kad se ona s dečkom i psom Rexom vozila prema plaži. Zajedno su planirali provesti cijeli dan na obali. Bio je to dio poklona za njezin rođendan. Međutim, Anai Montero nije znala da će joj se taj dan pretvoriti u jedan od najgorih u životu.

Dok su se vraćali kući, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su se sudarili s drugim automobilom. "Sve se dogodilo jako brzo. Imala sam osjećaj kao da se dogodio veliki potres", objasnila je Anai. Ona i njezin dečko nisu imali teže ozljede, no kada su se okrenuli, vidjeli su da je pas Rex nestao.

Počeli su ga tražiti, čak su unajmili i automobil kako bi ga brže pronašli. Nisu znali je li dobro ili je ozlijeđen u prometnoj nesreći. Tražili su ga i kod jedne šume koja se nalazila u blizini, dozivali su ga, ali Rex se nije pojavljivao. Ubrzo nakon toga priključili su im se i lokalni mještani koji su im pomogli u potrazi. Vlasnica je te večeri slomljenog srca prenoćila u hotelu zajedno s dečko, a odmah sljedećeg jutra nastavili su s potragom.

Rexovu sliku objavili su i u lokalnim novinama, ali i na društvenim mrežama u nadi da će ga netko vidjeti i javiti im da je pas u redu. Kad ni to nije pomoglo, unajmila je helikopter zajedno s pilotom koji im je pomogao u potrazi.

Jedne noći je konačno dobila telefonski poziv koji je dugo čekala. Netko je javio da je vidio Rexa, no bila je vrlo zabrinuta kad je čula što se dogodilo. Osoba je da je Rex počeo trčati kad je vidio ljude te ga je tada na cesti udario automobil. Na tom mjestu se samo kratko zadržao te opet pobjegao.

Anai se odmah spremila i krenula prema tom mjestu. S njom su išli prijatelji i majka. Potragu za izgubljenim psom su odmah nastavili nadajući se da je pas još uvijek živ. Anai je nakon nekog vremena morala ići na posao pa se autom vraćala u grad. Dok se vozila i razmišljala o Rexu, njezina mama ju je nazvala i rekla joj da su ga konačno pronašli.

Odmah su ga odveli veterinaru gdje je ustanovljeno da ima nekoliko ozljeda te da je gubio na težini jer dugo nije jeo. Na svu sreću, veterinarka je rekla da će sve biti u redu i da će brzo ozdraviti. Rex je sada konačno opet u zagrljaju svoje vlasnice koja se od sreće rasplakala kad ga je ponovno vidjela.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više