Netko je nasred ulice ostavio kutije pune mačaka i zalijepio ih ljepljivom trakom

Screenshot: YouTube

NAPUŠTANJE životinja nije novost. Životinje koje su odbačene ili rođene na ulici problem su s kojim se bori većina država. Neke su u rješavanju tog problema manje, a neke više uspješne. Kada je riječ o napuštanju i zlostavljanju ljubimaca, čovjek je doista spreman na sve.

Napušta ljubimce koji su bili dio njegove obitelji na najgore moguće načine. Ostavlja ih u šumama, na cestama, na zabačenim puteljcima, ispred azila i udruga, u kanalima i na smetlištima. Iako su takve stvari dio naše svakodnevice, uvijek nas iznova začudi koliko daleko ljudi mogu ići.

Ova je priča začudila cijeli svijet, no isto je tako mnoge ljude potaknula da čine dobro. Kada je volonterima iz udruge Celia Hammond Animal Trust rečeno da je netko ostavio mačke u kutijama nasred ulice, nisu imali pojma što će zateći. U kutijama se nalazilo čak jedanaest odraslih mačaka. Bile su neuhranjene i prepune parazita.

Volonterke su ih očistile, smjestile na toplo i dale im hranu. Mace su bile oduševljene što mogu jesti koliko žele i nisu bile ni svjesne što je trebalo biti s njima. Netko ih se bez imalo grižnje savjesti riješio na najgori mogući način. Stavio ih je u kutije koje je dobro oblijepio ljepljivom trakom i pustio ih da tako uginu. Njihova priča šokirala je ljude iz cijelog svijeta, no potaknula ih je na donacije. Zahvaljujući tim ljudima volonteri su imali dovoljno novca za sve veterinarske troškove te su im vrlo brzo pronašli stalne domove. 

Pročitajte više