Nevjerojatno poslušni psi začudili svijet, ukipe se i ne trepću

Screenshot: YouTube

NEKE je pasmine jednostavno lakše odgojiti i dresirati, no ne ovisi sve o genetskom kodu. Ovisi to i o načinu na koji vlasnik odgaja psa. Iako psi udomljavanjem postaju punopravni članovi obitelji, normalno je psu pokazati da ste autoritet. To ne znači da se na svog ljubimca imate pravo derati ili iskaljivati.

To znači da ih na ispravan način trebate naučiti pravila lijepog ponašanja, nikada ne odstupati od onoga što ste branili, odnosno odobravali te ih nagraditi i ukoriti kada naprave nešto dobro tj. loše. Psi dobro znaju koji ton upotrebljavati kada ste razočarani, a koji ton kada ste sretni i ponosni na njih. Ovi psi naučili su potpuno se ukipiti na zapovijed vlasnika.

On kaže kako su to naučili pomoću nagrada u vidu hrane te onoga što slijedi nakon toga - trčanje po šumi bez ograničenja. Isto tako, vlasnik je naglasio kako se radi o ovčarskom psu (australski čuvar stada, Australian Kelpie) koji bi se za vrijeme čuvanja ovac ukipio kako bi ih mogao kontrolirati. U nastavku pogledajte video koji je oduševio cijeli svijet.

Pročitajte više