Njuške iz Azila Čakovec će dočekati Novu godinu punih trbuščića

Helping Animals

ZAJEDNIČKOM akcijom se uvijek može više. Dugo vremena se već zna da Azil Prijatelj Čakovec vodi projekt kastracije romskih pasa iz Međimurja te da im je svaka pomoć dobro došla.

Svaki vikend imaju radne akcije  kako bi mogli sve prirediti za dolazak novih pasa. Do sada je kroz projekt prošlo skoro 1400 pasa, a trenutno se u skloništu nalazi njih oko 700. Uz pse iz romskih naselja Azil je ove godine primio još 1000 pasa.

Puno dobrih ljudi i ljubitelja životinja im se odlučilo pomoći, a jedni od njih su i volonteri projekta Helping Animals koji su pokrenuli kampanju "All I want for Christmas is food".

Kampanja je trajala nešto manje od mjesec dana i sakupilo se više od tone hrane, dekica, tableta protiv unutarnjih i vanjskih parazita te oko 4000 kn.

No, Helping Animals nisu jedini koji su odlučili im pomoći, jer nahraniti 700 pasa nije malen posao. Njuškama iz Čakovca je pomogao i Veterinarski fakultet iz Zagreba koji je donirao 700 kg hrane.

Uz sve navedeno, u pomoć psima se uključio i Viktor Drago s izradom kalendara "Prijatelj" i Mirko Filipović koji je donirao 13 000 kn. Ova akcija je dokaz da se zajedno može napraviti puno i da smo, kako iz projekta Helping Animals, kažu "zajedno jači".

Napuštenih pasa ima po cijeloj zemlji i pomoć je potrebna svima. Azil Prijatelji Čakovec trenutno ima najviše pasa i radi povijesni projekt te im je svaka pomoć i više nego potrebna. Iako je ova akcija bila uspješna, tamo se mjesečno troši 6 i pol tona hrane stoga djelatnici i volonteri zahvaljuju svima na pomoći te apeliraju da im nastave pomagati.

Spašavanje i briga o životinjama je nešto što se radi iz ljubavi te i mi apeliramo na sve dobre ljude da pomažu koliko mogu. Ono što je najbitnije je da je svaka vrsta pomoći dobro došla, bez obzira hoćete li udomiti psa, privremeno ga smjestiti kod sebe, dolaziti volontirati - šetati pse, čistiti, graditi, donirati ili podijeliti njihove priče.

Sve pomaže, a potrebno je samo malo volje i vremena. Pogledajte samo te oči koje traže malo ljubavi i dodir čovjeka. Oni i dalje vjeruju u nas. Pomozimo im.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više