Novi trend među mladencima: Umjesto djece prstenje donose ptice grabljivice

Foto: Pexels

PTICE grabljivice, poput sokolova, jastrebova i sova, sve su češća pojava na vjenčanjima, prema najnovijem izvješću The Wall Street Journala. Ljubitelji životinja, Harryja Pottera i srednjeg vijeka iznajmljuju ptice koje će im donijeti prstenje tijekom ceremonije. 

Kada je došlo vrijeme za razmjenu prstenja na vjenčanju, Jessica Huete i njezin muž odlučili su da će im sokol donijeti kutijicu s prstenjem. Huete je navukla kožnu rukavicu na koju je stavila komad mesa, a sokol Marty sletio joj je na podlakticu, donio srebrno prstenje i počastio se poslasticom.

Isto tako, Christina Hermon-Hayes i njezin su muž odlučili unajmiti sokola za svoju ceremoniju koja je bila inspirirana srednjim vijekom. Njezin je muž nosio oklop, a ona srednjovjekovnu vjenčanicu. Unajmljeni sokol dostavio im je lažno prstenje jer nisu htjeli riskirati s pravim nakitom.

@rachelmaloneyphoto Every single thing about this wedding was on point, Talia created a whimsical forrest inside the botanical gardens and having a bird deliver your rings??? Iconic #icon #whimsicalweddingvenue #weddingceremonyideas #ringbearer #wildlifecenter #weddingphotos #crazyweddingmoment ♬ original sound - Rachel Maloney

Sokolar Jonathan Gonzalez, vlasnik kompanije Raptor Events iz Kalifornije, iznajmljuje svoje ptice za razna događanja, od rođendana i edukacija do vjenčanja. Gonzalez se bavi sokolarstvom otkako je srednjoškolac, a svoje ptice grabljivice iznajmljuje za vjenčanja po cijeni od 1200 dolara, što ne uključuje putne troškove.

Njegove ptice, sokol Marty i sove Ollie i Marvin, sudjeluju u četiri ili pet vjenčanja godišnje, a dosad nije imao nikakve nesreće jer prije ceremonije ima probe s mladencima. Gonzalez je uvjeren da se ovaj trend počeo pojavljivati zbog popularnosti franšize Harry Potter.

"Harry Potter očito je imao utjecaja na ovaj posao", izjavio je Gonzalez.

@gibbo991 My bridal party surprised me with an owl ring bearer! I was amazed! #harrypotter #wedding #harrypotterwedding #fyp #foryourpage #owl ♬ Harry Potter - The Intermezzo Orchestra

Iako je ovaj trend naišao na svoje kritičare, Michele Loose, voditeljica neprofitne organizacije Internation Raptor and Falconry Center iz Arizone, izjavila je da ovakvi događaji šire svijest o očuvanju ptica grabljivica te su dobra prilika za edukaciju o životinjama s kojima se ne srećemo često.

"Ljudi se prave da su cool, ali zapravo odlaze s puno više znanja o tome što sve ptice grabljivice mogu raditi", objasnila je Loose.

 

Pročitajte više