Obožavatelji kraljevske obitelji sa svojim se korgijima opraštaju od Elizabete II.

Foto: EPA

BROJNI stanovnici Edinburgha izašli su sa svojim korgijima na ulice škotske prijestolnice kako bi odali počast kraljici dok je njezin lijes stizao u palaču Holyroodhouse.

Kraljica Elizabeta II. tijekom svoje 70-godišnje vladavine posjedovala je više od 30 korgija, a posljednjih godina opirala se uzimanju novih jer ih nije željela ostaviti nakon svoje smrti. Ipak, iza nje su ostala četiri psa, od čega dva korgija, o kojima će brigu preuzeti princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson.

Korgiji su s godinama postali simbol britanske kraljevske obitelji. Elizabeta II. prvog ljubimca dobila je sa sedam godina. Dala mu je ime Dookie, a njegov dolazak označio je početak duge veze između princeze Elizabete i korgija.

Na svoj 18. rođendan Elizabeta je dobila korgija Susan, koji joj je postao vjerni pratitelj kroz neke od najvećih životnih prekretnica. Susan je bila uz nju na krunidbi, vjenčanju, čak i na medenom mjesecu s princom Philipom.

Susan je prvo leglo dobila 1949. Njezini potomci započeli su dinastiju pasa kraljevske obitelji. Uginula je 1959., s 14 godina, ali 14 generacija Susaninih potomaka živjelo je s kraljicom sve dok posljednji korgi Willow nije uginuo 2015. Prema medijima, kraljicu je to posebno pogodilo jer je to označilo kraj Susanine loze.

Pročitajte više