Odbili su se ukrcati na let bez psa pa ostali zarobljeni: On je naše dijete

Foto: Instagram

HUGH THOMAS i Abbey Walsh putuju svijetom sa svojim kućnim ljubimcem, mopsićem kojemu su dali ime Pebbles, a sada su zbog pandemije koronavirusa zapeli u Srednjoj Americi jer im nije omogućeno da psića ukrcaju na zrakoplov koji bi ih vratio kući u Veliku Britaniju, piše Metro.

Par je u pratnji Pebblesa obišao 28 država diljem svijeta, a posljednje odredište bila im je Kostarika. Kada se situacija s koronavirusom pogoršala, britanska ambasada ponudila im je u ožujku povratni let, ali su ga oni odbili jer bi to značilo da Pebblesa moraju ostaviti za sobom.

"Kada su nam predložili da ostavimo Pebblesa u Americi, mislila sam da se šale", priznala je Abbey.

Nakon što su se odbili ukrcati na let bez psa, Hugh i Abbey ostali su zarobljeni u glavnom gradu Kostarike San Joseu.

"Nikada ga ne bismo napustili. On je dio naše obitelji, on je naše dijete. Zajedno smo u ovome i nećemo ići kući sve dok nam ne dopuste da se svi zajedno vratimo", rekla je Abbey.

"Nekoliko dana nakon što smo stigli, zatvorili su granice i sve nacionalne parkove te plaže. Uveden je policijski sat, a mi smo pratili sve novosti iz Velike Britanije. Kada je objavljeno da će ambasada početi vraćati svoje građane u zemlju povratnim letovima, odmah sam im poslala mail. Zvali su me isti taj dan i ponudili mi let do Njemačke. Obećali su da će nam ondje pomoći da se vratimo u Britaniju", objasnila je.

"Međutim, ambasada nije bila sigurna jesu li ljubimci dozvoljeni na letu pa smo odbili ponudu", dodala je.

Par redovito objavljuje fotografije s putovanja na društvenim mrežama, a Pebbles čak ima i vlastiti Facebook i Instagram profil. Otkrili su da mops veoma voli putovati i da se nadaju da će uskoro moći nastaviti sa svojim pustolovinama.

Pročitajte više