Odgodili let zbog pingvina koji je zalutao na pistu u novozelandskoj zračnoj luci

Foto: Instagram

ZRAKOPLOV kompanije Air Chathams u novozelandskoj međunarodnoj zračnoj luci Wellington planirao je poletjeti 12. siječnja, no to se nije dogodilo jer je na pistu dolutao ni više ni manje nego pingvin.

Zračna luka objavila je na društvenim mrežama da je "neobični mali posjetitelj" zalutao na pistu, a osoblje je moralo hvatati životinju. Glasnogovornik zračne luke rekao je da se let Air Chathamsa pripremao za polijetanje kad se plavi pingvin ili korora pojavio na pisti.

"Pilot i putnici strpljivo su čekali dok je osoblje zračne luke Wellington jurilo pokupiti životinju. Naši senzori na pisti u to su vrijeme očitali 50 stupnjeva pa nije ni čudo da nisu bili osobito sretni", napisali su u Instagram objavi. 

Mladunac star šest tjedana

Jack Howarth, službenik za divlje životinje u zračnoj luci, odveo je pingvina u zoološki vrt u Wellingtonu na pregled. Veterinari zoološkog vrta rekli su da je pingvin mladunac star 6 tjedana.

"Ograde smo zaštitili od pingvina kako bismo zaštitili naše pernate prijatelje od nevolja u budućnosti", stoji u objavi. 

"Iako mršavo, gladno i neuhranjeno, mladunče je dobrog zdravlja", rekao je glasnogovornik zoološkog vrta za Stuff.co.nz. Veterinari se trude udebljati pingvina, a o njemu će se brinuti dok njegovo perje ne postane vodootporno, rekli su dužnosnici.

Pročitajte više