On zna svaku osječku ulicu jer su mu one bile dom, vrijeme je da nađe pravi

Foto: Facebook

RODRIGO je 2015. godište. Trenutno živi u azilu, a već nekoliko godina nada se stalnom domu. Velikog rasta i divne naravi, slaže se sa svima. Obožava šetati pa je osoba koja voli skitnju prava za njega. Bio je ulični pas kojeg zna cijeli Osijek. Njegove njegovateljice opisale su ga na divan način, stoga prenosimo njihove riječi.

"Ono, kad pređeš svoj grad ulicu po ulicu, kad poznaš svako dvorište u Ilirskoj, znaš da na VBK ostavljaju zdjelice za mačke,  a na Sjenjaku točno znaš ispod kojega balkona stoji i malo hrane za pse. Kad na Aveniji paziš kad prelaziš tramvajsku prugu i kad naučiš žicati milostinju pred Portanovom jer tamo je najveća koncentracija ljudi oko Božića.

Kad na božićnom sajmu čuvaš svaki štand noću nadajući se kako će ujutro znati prepoznati i nagraditi tvoj trud.  Kad u dvorištu knjižnice možeš bez beda sklopiti oči, znajući da svi od reda što tamo rade vole pse pa te nitko neće potjerati. Ono kada u foajeu kina Urania te puste na koji minut da se ugriješ jer najavili su snijeg pa im te žao. Ono kad si veći Eseker od svih onih koji su zvali i prijavljivali te zbog skitanja. Ono kad si veći čovjek od njih!"

Ako želite Rodrigu pružiti dom i ljubav koju zaslužuju, javite se Udruzi Pobjede putem Facebooka. 

Pročitajte više