"Oni su nacionalno blago": Korgiji pokojne kraljice žive na imanju s još pet pasa

Foto: Profimedia

NA SPROVODU kraljice Elizabete II. mogli smo vidjeti i njena dva korgija, Sandy i Muicka, a sada o njima brine bivša supruga princa Andrewa, Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka. 

Ferguson je nedavno na književnom festivalu u Henleyju opisala brigu o životinjama kao "veliku čast", prenosi Daily Mail. Dodala je da su Muick i Sandy "nacionalno blago" te je istaknula da su dobro izdresirani. Sarah i Andrew već dijele pet pasa pasmine Norfolk terijer, pa korgiji nikako neće biti usamljeni.

"Svi su u ravnoteži, tepih se pomiče dok se krećem, ali sada sam se navikla na to", ispričala je vojvotkinja. Psi su bili dar kraljici od Andrewa i njegovih kćeri, princeza Beatrice i Eugenie, nakon smrti njenog supruga, princa Philipa. 

Posljednji psi koje je kraljica posjedovala

Sandy i Muick su posljednji psi koje je kraljica posjedovala, a dobila ih je na poklon od vojvode od Yorka prošle godine, unatoč tome što je rekla da više neće udomljavati ljubimce. Od njezine smrti u Balmoralu o psima su se brinuli Andrew, njegova bivša supruga Sarah i njihove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie.

Svojeg prvog korgija, po imenu Susan, kraljica Elizabeta je dobila za 18. rođendan od pokojnog oca, kralja Georgea VI. Idućih deset generacija njezinih korgija poteklo je upravo od Susan. Njezini su psi imali pravi kraljevski tretman. Imali su vlastite sobe s povišenim pletenim košarama i hranili su se jelima od govedine, piletine, kunića, jetrica, kupusa i riže, koja je svake večeri pripremao kuhar.

Pročitajte više