U Osijeku doveli štene na eutanaziju, ali dobri ljudi su ga spasili

Screenshot: Facebook

MALENI Srećko je dovezen u veterinarsku ambulantu na eutanaziju jer su njegovi vlasnici odlučili da se ne žele brinuti o bolesnom psu.

Srećku je dijagnosticiran megaespophagus, proširenje jednjaka. On nije dovoljno pokretljiv i krvne žile stvaraju prsten te ga pritišću.

Vlasnicima je bilo jednostavnije uspavati ga i kupiti novog psa, nego se potruditi i pomoći mu.

Veterinari su odlučili da će mu pružiti priliku i u suradnji s Azilom pobjede krenuli su u akciju spašavanja malenog Srećka.

Psić je odmah dovezen na veterinarski fakultet i operiran te je već sat vremena nakon operacije mogao normalno jesti i gutati, bez da povrati hranu.

Cijena operacije je 3000 kn, a volonteri se nadaju da će uspjeti sakupiti sve da pokriju troškove za malenoga. On je sada dobro i stabilno i traži se prijevoz za njega iz Zagreba za Osijek, gdje će ga vjerojatno udomiti jedan od veterinarskih tehničara koji se odmah zaljubio u Srećka.

Ako želite pomoći Srećku, javite se volonterima na Facebook stranicu a ako želite sudjelovati u prikupljanju novca, možete donirati na račun Udruge Pobjede
IBAN HR8823400091110405854, paypal: pobjede@gmail.com

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više