Ova krezuba čivava tješi ljude koji mrze ići kod zubara

Foto: YouTube screenshot

KREZUBA čivava Kismet pacijentima u ordinaciji obitelji Corte Madera daje razlog za osmijeh.

Ovaj psić svakog dana ide na posao sa svojim vlasnicima dr. Cameronom Garrettom i njegovom suprugom Debrom. Svi imaju posao: dr. Garrett je stomatolog, Debra dentalni asistent, a Kismet terapijski pas. To znači da mnogim pacijentima sjedi u krilu tijekom pregleda kako bi im bio potpora i utjeha.

Iako se neki pacijenti boje pasa, pa Kismet tada ostaje iza zatvorenih vrata, 98 posto njih odabire je za društvo tijekom boravka na zubarskom stolcu.

"Studije su jasne: ljudi koji sjede sa životinjom u krilu imaju niži krvni tlak. Iskreno, ja sam zubar, ali i psihijatar i psiholog te još puno toga. Kismet nam je samo još jedan alat", rekao je dr. Garrett za Today.

Kismet smatra posebno korisnom tijekom pregleda djece.

"Njihovo prvo pitanje je je li ona ovdje. Stvarno je divno gledati koliko pas olakšava cijelo iskustvo odlaska zubaru", dodaje stomatolog.

Kismet nikad ne laje. Posebnu ulogu ima u vrijeme pandemije jer su i zaposlenici i pacijenti pod stresom.

"Ovo što se događa nam svima teško pada, a ona umiruje situaciju", tvrdi dr. Garrett.

Kismet nema zube pa je stomatolog često koristi kao primjer u razgovorima o bolestima zuba i desnih. Dr. Garrett ju je udomio u kolovozu, mjesec dana nakon što je uginula Karma, psić kojeg su godinama koristili kao terapijskog psa u svojoj ordinaciji. 

Introducing Karma, our dental office therapy dog. Available upon request!

Objavljuje Corte Madera Family Dentistry - Dr. Cameron GarrettPonedjeljak, 31. listopada 2016.

"Oba psa vole biti okružena ljudima te davati i primati ljubav. Kad je Kismet u krilu pacijenta, tješi ih i to je dobitna situacija za sve", zaključuju stomatolog i njegova supruga.

Pročitajte više