Ova maca je bila agresivna zbog smrti vlasnika, no jedna je žena to promijenila

Screenshot: YouTube

SMRT je sastavni dio života, no većini je ljudi teško kada ostanu bez najdražih osoba. Životinje jednako teško podnose smrt. Mnoštvo je primjera u kojem životinje nisu željele napustiti grob svojih vlasnika jer su se nadale da će se dogoditi čudo. Takva se čuda, nažalost, ne događaju. No život uvijek nosi čuda kojima se nekada ni ne nadamo.

To se dogodilo u ovoj priči. Kada je maci Barbari vlasnik umro pred očima, ona se pretvorila u agresivnu mačku koja nikome nije dopuštala da joj se približi. Obitelj njezinog vlasnika pokušala ju je udomiti, no bezuspješno. Ostavili su je u azilu, a nakon nekog vremena, volonteri su zaključili da je nepogodna za udomljavanje. No Beth Stern nije se obazirala na te riječi. Donijela ju je doma i nije znala što je čeka. Barbara je doista bila teška maca.

Niju je smjela doticati, maženje je za nju bilo nemoguće i siktala bi na svakoga tko ju je pokušao dotaknuti. Beth ju je doticala samo uz pomoć rukavica i nije znala što treba činiti. Odlučila je dati joj prostora i vremena za prilagodbu. Malo po malo, barbara je izlazila iz svog oklopa. Jedne je večeri probudila svoju vlasnicu zahtijevajući nježnost.

Sve što je bilo potrebno je ljubav, puno strpljenja, prostor i vrijeme. Njezina nova vlasnica joj je to i pružila, a Barbara se pretvorila u macu mazilicu. Danas pomoću vlastitog Instagram profila, maca Barbara pomogla je više od deset ljubimaca koji su bili u potrazi za stalnim domom. Sigurni smo da je to tek početak. Barbara je dokaz da se sve može uz trud, odricanje i puno ljubavi i razumijevanja. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više