Ova papiga se smije poput čovjeka i govori sve što joj vlasnica kaže

Screenshot: YouTube

AMAZONSKE papige omiljeni su ljubimci u mnogim krajevima svijeta i svi ih vole zbog njihove osobnosti te, naravno, sposobnosti imitiranja. Kao kućni ljubimac amazonska papiga je prije svega zabavna, obožava pažnju te druženje i maženje s vlasnicima. Vrlo brzo postane opuštena i povjerljiva prema vlasniku, a ako je zanemarujete, postaje čangrizava, nervozna i tužna.

Nedovoljna količina pažnje može imati jako loše posljedice na nju. Inteligentna je, a za razvoj njezine inteligencije potrebno je raditi s njom, igrati se s njom te joj osigurati igračke koje će je okupirati kada je sama. Mogu naučiti velik broj riječi i mogu živjeti preko pedeset godina.

Papiga Korbell iz videa postala je popularna u cijelom svijetu zbog svog smijeha. Njezini vlasnici kažu kako je njezin smijeh zarazan. Kada čuje da se netko smije, odmah mu se priključi te ga time natjera da se smije još više, duže i jače. No osim zaraznim smijehom, Korbell oduševljava ljude svojom sposobnošću "govorenja" onoga što joj njezina vlasnica kaže. Upalite video koji slijedi i uvjerite se u to sami. 

Pročitajte više