Ova žena je posvetila svoj život starijim psima koji su ostali sami

123rf.com

POSTOJI dom za starije i nemoćne pse koji je osnovala ova plemenita žena. U njemu su smješteni napušteni i bolesni psi koji su proveli život u raznim skloništima.

Ona zna koliko je teško pronaći obitelj za starijeg psa, a njima također trebaju ljubav, sreća, mir i udoban dom.

Kod nje u domu nalaze se 93 psa kojima je preostalo do 3 godine života. Osnivačica Kim Skarritt ne želi da ti psi umiru sami u skloništu, želi da barem nakratko osjete što znači biti voljen.

Njena misija je da omogući tim psima da napuste ovaj svijet okruženi ljudima koji ih vole te da znaju da su nekome bili posebni.

Nažalost, u nekim skloništima smatraju da su stariji psi samo veliki trošak i da se za njih teško brinuti jer ih malo ljudi želi udomiti. Istina je da oni ne traže ništa, da su zadovoljni malim stvarima i zahvalni za svaki trenutak u kojem se osjećaju ugodno i voljeno.

Ovi psi imaju i humanitarni zadatak - jednom tjedno odlaze u dom umirovljenika, gdje se druže sa starijim osobama koje su usamljene i kojima dobro dođe malo pažnje.

U ovoj divnoj akciji dobrobit osjećaju obje strane jer i starijim ljudima i psima trebaju pažnja i osjećaj bezuvjetne ljubavi. Stariji psi voljet će vas bez obzira na sve, pružite im priliku i otvorite im vrata svojeg srca i doma.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više