Ovaj mačak rođen je s kongenitalnom anomalijom i ne može zatvoriti oči

Screenshot

MALENI micek Inky pronađen je u blizini umjetničkog studija u Matthewsu u Sjevernoj Karolini. Maca je bila silno uplašena, a oči su joj bile prekrivene krmeljima i upaljene. Mlada žena odlučila joj je pomoći.

Djevojka Hannah vidjela je da je maleni uplašen, izgladnjen i da nešto nije u redu s njegovim očima pa je posjetila veterinara. Kod pregleda su zaključili da micek nema više od tri tjedna i da je rođen bez gornjih kapaka.

Inky je bio na rubu smrti, sama kost i koža i potpuno slijep, izjavila je njegova spasiteljica Hannah. Kada su mu prvi put očistili oči, micek je stajao i gledao u svoje šape kao da ih nikada do sada nije vidio.

Njegovo stanje je posljedica kongenitalne anomalije pri kojoj se gornji kapak ne razvije. Inky nije mogao zatvoriti svoje oči, stalno su ga svrbjele i trpio je veliku bol. Jedino što mu je moglo pomoći je operacija kojom bi mu se mogao spasiti i vid.

Miceku je trebalo neko vrijeme da se prilagodi svom novom domu, a neko vrijeme mu je veliki pas Jasper donio utjehu koju je toliko trebao.

Trebalo je neko vrijeme i da se ovo dvoje sprijatelje, prve dane provodili su razdvojeno, mirišući se preko vrata, a onda je jednog dana Inky odlučio da se više neće bojati i došao je blizu Jasperu i počeo se maziti. Jasper ga je odmah prihvatio i htio se igrati s njim i od tada su postali nerazdvojni prijatelji.

Nakon operacije Hannah je trebala paziti da mu Jasper ne liže oči kako mu se ne bi rana inficirala, no nije ih mogla zaustaviti u tome. Jasper i Inky imaju puno toga zajedničkoga, oba su spašena i slične su boje, oba su vrlo draga i privržena te prate svoju ljudsku prijateljicu kamo god ona ide.

Obožavaju se maziti i uređivati jedan drugoga. Iako micek nema odličan vid, ništa mu nije teško i ne postoji prepreka koja mu smeta. Jasper i Inky su kao prava braća, nerazdvojni i puni ljubavi jedan prema drugome, gdje je jedan, tu je uvijek i drugi.

Od operacije je prošlo 20 mjeseci, a Inky se uz pomoć Jaspera pretvorio u prekrasnog mačka koji se više ne boji ljudi i uživa u njihovom društvu. Iako mu je i dalje potrebna skrb 24 sata, jedno je sigurno, Jasper je uvijek tu za njega i napravit će sve da njegov mačji prijatelj bude siguran. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više