Ovaj pas bio je ozlijeđen i sam na ulicama Irana, no onda se dogodilo čudo

Screenshot

OVAJ pas uživa biti u moru, a njegova ljudska mama kaže da je u moru najopušteniji. Tko god ga vidi, vjeruje da je on jedan sretan pas, no njegov život i nije oduvijek bio ovakav. Omid je bio jedan u nizu pasa lutalica na ulicama Irana.

Dane je provodio lutajući, vjerojatno tražeći hranu i skrovište. U tim danima lutanja je ostao i bez nekoliko prstiju, a onda ga je udario auto. Pronašao ga je jedan čovjek te ga odveo u lokalno sklonište. Iako je dobio svu skrb, njegove stražnje noge ostale su paralizirane.

Pesonja je dobio priliku da se makne s ulica i ode u Ameriku gdje su mu pronašli privremeni dom. Ova divna žena koja je uzela Omida bila je šokirana kada ga je vidjela mršavog, izranjavanog i paraliziranog. Ona se zaljubila u njega i znala je da ga želi udomiti i potruditi se napraviti sve u njenoj moći da se Omid osjeća sigurno, sretno i voljeno.

Vrlo brzo je Omid shvatio koliko pažnje dobiva i od tužnog psa postao je najsretniji. Iako mu stražnje noge ne funkcioniraju, on se veselo kreće po kući i jako dobro zna kada je vrijeme za šetnju. Omid je dobio svoja kolica i dovoljno mu je da čuje samo zvuk kada ih njegova mama priprema za šetnju da se on razveseli i počne veselo lajati.

U šetnji je jako brz i uživa loviti vjeverice, čak se i samo prednjim šapama pokušava popeti na drvo kako bi ih ulovio. No nije sve tako lijepo i ostalo. Omid se u jednom trenu jako razbolio i njegova ljudska mama morala se brinuti za njega 24 sata na dan. Ipak, opet je pokazao da je veliki borac i da želi živjeti.

Uz sve što je prošao u životu, on je i utjeha ovoj divnoj ženi. Kada je ona bila u depresiji, sjedila na podu i plakala, Omid bi došao do nje i stavio glavu u njeno krilo. Omid ju je pokrenuo i inspirirao da ide dalje, a osim nje inspirirao je i jednog iranskog producenta koji je čuo za njegovu priču i snimio film.

Ovaj pas je dokaz da se ne treba predati, da je potrebno boriti se i ići dalje. Bravo za Omida i njegovu udomiteljicu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više