Ovaj pas je vjerovao svojim ljudima, a oni su ga ostavili u skloništu kraj Bistre. Njegovo srce je bilo slomljeno od tuge

Screenshot Facebook

MAX je jedan od pasa u Hrvatskoj s tužnom pričom. Njegovi vlasnici su otišli u Njemačku, a njega su odveli u sklonište. Vjerojatno su vjerovali da rade najbolje za Maxa, no njegovo srce nije shvaćalo što se događa.

Zašto se odjednom nalazi u nekom kavezu, zašto je toliko pasa oko njega i gdje su njegovi ljudi? Uhvatila ga je panika i, kako kažu djelatnici Udruge Šapica, predinfarktno stanje.

Dopredsjednik Udruge Šapica Tomislav Mikelec je izjavio: "Vidjelo se da je doživio veliki stres. Počeo se jadan gušiti, pjena mu je išla na usta, nije se mogao kontrolirati pa se počeo grčiti. Godinama radim sa psima, ali ovako nešto još nisam doživio.”

Maxu je pružena pomoć, no on sada treba obitelj. Psi koji su živjeli u kućama ili stanovima jako se teško navikavaju na boravak u kavezu i stresnu okolinu.

Djelatnici Udruge Šapica rade sve kako bi Maxu pomogli da se što lakše adaptira i prođe ovo razdoblje, no za njega bi najbolje bilo da pronađe nekoga tko će ga voljeti i udomiti do kraja njegovog života. Sve informacije o ovom divnom psu možete dobiti na Facebook stranici Udruge Šapica. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više