Ovo je 5 pasa s najljepšom dlakom, obožavat ćete ih četkati

Foto: 123RF

NEKE vrsta pasa izgledaju kao da su bile u reklamama za šampone. Njihova duga, gusta i sjajna dlaka čini ih prepoznatljivima i popularnima, ali je u njihovu brigu i njegu potrebno uložiti jako puno vremena i volje. Portal Apetit nabrojao je pet vrsta pasa s najljepšom dlakom, koje će baš svi obožavati četkati.

Afganistanski hrt

Ova vrsta pasa ima dugu i gustu dlaku, koja u kombinaciji s gracioznim držanjem odaje dojam kraljevskog psa. Dlaka afganistanskog hrta karakteristična je za životinje koje žive na visinama. Afganistanske hrtove potrebno je regularno četkati i šišati dlake zbog izuzetno dugog krzna.

Lasa Apso

Ovi psi također imaju dugu i gustu dlaku. Krzno ovih pasa treba se četkati svakodnevno kako se ne bi zapetljalo.

Bernski planinski pas

Ova vrsta psa ima dugu dlaku u tri boje. Lako ih je dresirati te je potrebno voditi posebnu pažnju o njihovoj higijeni.

Bradati škotski ovčar

Ovi psi su veoma poslušni i vole se igrati. Poznati su po tome što imaju dva sloja krzna, koje je mekano i kovrčavo te s dlakom koja zahtijeva svakodnevno četkanje.

Komondor

Ova vrsta psa često se uspoređuje s mopom za čišćenje poda zbog duge dlake koja mu prekriva čitavo lice. Njihova duga, izuzetno gusta i isprepletana dlaka pomaže im da se zaštite od predatora. Nakon kupanja, komondori se trebaju sušiti ručnikom, a nekada su potrebna čak dva do tri dana kako bi im se dlaka u potpunosti osušila.

Pročitajte više