Ovu su kujicu ostavili da umre jer više nije bila za rasplod, danas živi kao kraljica

Foto: Instagram

MAYA je ženka sibirskog haskija kojoj je jedna dobročiniteljica imenom Rayssa podarila drugi život. 

Naime, Mayu su u jednoj tajnoj brazilskoj uzgajivačnici tukli, zlostavljali i prečesto tjerali na parenje, a zbog svega toga nije mogla ni hodati kad ju je Rayssa pronašla. Njeni zlostavljači ostavili su je da umre jer im više nije služila za rasplod.

"Pila je svoj urin i jela svoje fekalije, to je bila scena koja mi je slomila srce", rekla je za BuzzFeed. "Kad smo je stavili u auto, bilo je vidljivo da joj je drago što napušta to mjesto", dodala je te otkrila kako se ni sama tada nije osjećala dobro. 

"Bilo je to teško vrijeme u mom životu, kad su stvari počele gubiti smisao. Gubila sam snagu iz dana u dan. Nisam živjela, samo sam postojala", rekla je Rayssa.

"Prvih 48 sati nisam je napuštala jer me bilo strah da neće izdržati, ali u očima sam joj vidjela da ne želi odustati. Vidjela sam joj želju za životom", prisjeća se Rayssa.

Maya je dobila transfuziju krvi i počela je ozdravljati, ali bilo je sve izvjesnije da više neće moći sama pomicati zadnje noge. Započele su adaptaciju na kolica koju je Maya bez problema prihvatila te se otad kreće slobodno i sretno. 

"Pet godina kasnije to je sretan i živahan pas. Ljudi kažu da sam je spasila, ali ona je zapravo spasila mene. Nema rana koje ljubav ne može zaliječiti", rekla je Rayssa.

Pročitajte više