Ozlijeđeni hrvatski ovčar satima je ležao na autocesti kod Slavonskog Broda. Volonteri su ga spasili

Volonteri

PRIJE tjedan dana Udruga za zaštitu životinja Veselo dvorište iz Slavonskog Broda dobila je dojavu o ozlijeđenom psu na autocesti. U poruci nije pisalo gdje se pas točno nalazi, a osoba koja je to dojavila nije se javljala na telefon.

Jedino što su znali jest da je pas ozlijeđen i da vuče stražnje noge te da ga je potrebno što prije spasiti. Pas je dobio ime Taši, a njegova priča je splet tužnih okolnosti.

Neki auto ga je udario i on je satima ležao u travi. Nitko nije primijetio kako leži i pokušava se micati. Volonteri udruge nisu znali kako doći do njega niti gdje se točno na autocesti nalazi.

Kontaktirali su ophodnju koja im se odazvala te su zajedničkim snagama krenuli u potragu za ozlijeđenim psom. Ubrzo su ga pronašli uplašenog i u bolovima.

Od straha je htio i ugristi, ali se brzo smirio kada je shvatio da mu žele pomoći. Volonteri su znali da odmah moraju krenuti kod veterinara, gdje je na RTG ustanovljeno da Taši ima oštećenje drugog i sedmog kralješka.

Preporučili su im da idu u Zagreb jer će tamo dobiti najbolju skrb. Veterinari su u Zagrebu ponovili RTG koji je pokazao isto. Tašiju je hitno potrebna fizikalna terapija te smještaj u Zagrebu i osoba koja ima volje brinuti se za njega do oporavka.

Prognoza najviše ovisi o brzom provođenju terapije kako bi se vidjelo hoće li Taši prohodati. On je mladi pas i borac i već se nakon par dana stacionara i njege pokušava pridignuti.

Volonteri Udruge za zaštitu životinja Veselo dvorište nadaju se da će se netko javiti da mu pomogne u oporavku i pronalasku nove i sretne obitelji.

Također je volonterima potrebna pomoć u prikupljanju financija za pokrivanje veterinarskih troškova i liječenja ovog divnog i hrabrog psa. Sve informacije možete dobiti na Facebook profilu Udruge, a uplatiti možete na račun  IBAN: HR5823400091110883052 
SWIFT: PBZGHR2X

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više