Ozlijeđeni tuljan ležao je nepomično udaljen od svoje grupe, a onda su mu dvije žene odlučile pomoći

Foto: Facebook

DVIJE su znanstvenice proučavale skupinu tuljana na plaži, a onda su ugledale nešto čudno. Jedan od njih ležao je dalje od svoje skupine, a kada su se malo približile, uočile su veliku ranu na njegovom vratu.

Ranu mu je zadala mreža koja se zapetljala oko njega i duboko urezala u vrat. Znale su da mu ne mogu pomoći same pa su se odlučile potražiti pomoć lokalnog kluba ronilaca.

Kada je pomoć došla, bilo je potrebno osmisliti plan. Svima je bilo jasno da ne mogu samo tako prići ozlijeđenom tuljanu jer će time otjerati i njega i ostale tuljane u vodu.

Odlučili su doći mu s leđa i sakriti se iza stijena i kamenja. Kada su došlo dovoljno blizu, zatrčali su se i opkolili ga.

Tuljan je bio poprilično uznemiren i živahan, a spasitelji su mu stavili ručnik oko glave kako se ne bi ozlijedio te kako bi se smirio. Rana je bila vrlo duboka, no trebalo im je samo osam minuta da izvade mrežu i puste ga na slobodu.

Tuljan je vrlo brzo otišao svojim putem, a kada su se vratili, nakon tri tjedna, njegovi su spasitelji vidjeli da rana zarasta i da je s njim sve u redu. 

Pročitajte više