Papiga Hugo zna više od dvije tisuće riječi. Poslušajte što kaže o koroni

Screenshot: YouTube

AFRIČKI sivi žako Hugo najpoznatija je hrvatska papiga. Ako već niste naišli na njegov YouTube kanal, sigurni smo da ćete sve nadoknaditi u jednom danu te da ćete postati vjerni pratitelji i fanovi ove predivne ptice. Andrija Gudelj, njegov vlasnik i najbolji prijatelj, Huga je udomio sasvim slučajno. On je najprije pripadao njegovom prijatelju, koji nije imao vremena posvetiti mu se. S obzirom na to da ove papige zahtijevaju puno pažnje, najveći je grijeh držati ih u izolaciji pa je bilo potrebno pronaći mu vlasnika koji će mu se moći posvetiti u potpunosti. Tu je ulogu preuzeo Andrija, koji kaže kako su oni i Hugo kliknuli od prvoga trenutka.

Kada je njegov vlasnik na terenu, brigu o njemu preuzima baka Mara, čije se ime često čuje u Hugovim videima. Andrija procjenjuje da njegov pernati prijatelj zna više od dvije tisuće riječi, no ta brojka nije jedino što nas fascinira u cijeloj toj priči. Hugo je papiga koja povezuje riječi te ih savršeno koristi u pravim trenucima, pokazujući da on zna o komu i čemu govori.

Fascinantna je i činjenica da Huga nitko ne uči sve te riječi, već sam upija i širi svoj vokabular svakoga dana te uči kroz igru. Normalno je vidjeti Huga kako se smije nakon što odglumi zvuk telefona samo kako bi probudio baku Maru i natjerao je da podigne slušalicu ili kako govori "naložit ćemo vatru" kada vidi da se baka približava peći.

Ovih je dana Hugo puno slušao o koronavirusu, maskama i pranju ruku pa nam je odlučio nešto poručiti. U nastavku vam donosimo video u kojem govori "ne mo'š van, nije pametno, stavi masku, korona je". Sigurni smo da ćete uživati u njegovim riječima te da ćete poslušati njegove savjete. Huga zapratite na njegovom YouTube kanalu te na Instagramu. 

Pročitajte više