Pas bez njuške koji se godinama krio ispod automobila konačno ima normalan život

Foto: SNARR

HOROR koji je doživio pas Anubis, doživjeli su samo rijetki. Na svijet je došao u egipatskom glavnom gradu Kairu, a "radio" je kao pas čuvar.

Ovakve pse često treniraju da cijelo vrijeme laju kako bi zastrašili neželjene goste. No njegovim vlasnicima je jednog dana dosadilo njegovo konstantno lajanje pa su mu učinili nešto strašno - odrezali su mu njušku. Anubis je uspio pobjeći, no imao je strašnu ranu. Na taj način je započeo njegov život na ulici. Godinama se krio od ostatka svijeta, spavao ispod auta, bježao od drugih pasa te molio za malo hrane.

Srećom, njegova životna priča nije završila na ovaj način. Jedna lokalna udruga za zaštitu životinja je naišla na njega te otvorila novu stranicu u njegovu životu. Umjesto patnje, u život su mu konačno unijeli malo sreće. Kasnije je po njega došla udruga SNARR iz SAD-a koja je obećala da će se pobrinuti za njega. Pronašli su mu novi dom i obitelj koja ga voli baš onakvog kakav je.

Zbog svoje deformacije, Anubis ima malih poteškoća kod hranjenja, no nakon svih ovih godina je razvio vlastitu tehniku jedenja i dokazao da ga baš ništa ne može zaustaviti. Ubrzo se sprijateljio s drugim obiteljskim psom, slijepom kujicom koja je također spašena s ulice. Prije pola godine je ulice Kaira zamijenio toplim domom u Teksasu, a sigurni smo da će u ovom domu ostati zauvijek.

Pročitajte više