Patka svake godine dođe u istu bolnicu snijeti jaja pa ponosno pokazuje pačiće

Foto: Facebook

PRILIČNO je uobičajeno kod sjevernoameričke divlje patke da prijeđe tisuće kilometara tijekom migracija i da se gnijezdi blizu ljudi. Patke koje nastanjuju gradove, navikle su na ljude pa su i najpitomije. No iako ih nije čudno vidjeti u blizini ljudi, vrlo je neobično da jedna patka kuca na ista vrata te ponosno pokazuje svoje pačiće.

To se svake godine događa u jednom dvorištu bolnice Thompson Health u New Yorku, gdje mama patka snese svoja jaja. Nakon što se njezini pačići izlegu, ona ih povede u paradu po staračkom domu koji se nalazi u sklopu ove bolnice.

To je napravila i ove godine sa svojih trinaest pačića, a cijelu tu paradu podijelilo je osoblje bolnice na svom Facebook profilu. Napisali su kako im mama patka javi kada je spremna za polazak tako što pokuca na staklo pa nakon toga obavi svoj proljetni ritual, koji je ove godine oduševio tisuće ljudi i postao viralan. Kako je sve to izgledalo, možete pogledati na fotkama koje slijede. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više