Pogledajte reakciju majmunice kada je ugledala čovjeka koji joj je spasio život

Screenshot: TikTok

FOTOGRAF Casey Cooper na svom je TikTok profilu podijelio video koji prikazuje kako je majmunica Mikah reagirala kada ga je vidjela nakon dvije godine. Viralni video je za sada pregledalo više od 9.4 milijuna ljudi.

Cooper je djelatnik Utočišta za divlje životinje ONCA, a u intervjuu za Newsweek otkrio je da je Mikah jedna od majmunica koje je prije četiri godine spasio od ilegalne trgovine egzotičnim životinjama.

"Bio sam tamo tijekom procesa njezinog spašavanja i bio sam velik dio njezinog putovanja", izjavio je fotograf.

Cooper je dodao da Mikah nije vidio već dvije godine, zbog čega nije bio siguran kako će reagirati kada ga ponovno vidi. Mikah se brzo prilagodila životu u divljini i ubrzo će postati mama. Video susreta Mikah i Coopera pogledajte u nastavku.

@cooperlost Mikah the spider monkey once lived in a tiny cage inside a tiny apartment by herself with no other monkeys to interact with. She was in jail. 4 years ago she was rescued by a wildlife sanctuary in bolivia. She spent 2 years there learning how to socialize with other animals and fend for herself in the wild. Fastforward to today, shes wild, free and pregnant and gets to be a MOTHER SOON! Not all sanctuary stories are succesful but when they are, we remember why we do the things we do for each creature that gets a second chance at a wild life. #theamazon #spidermonkeysoftiktok #keepthemwild #wildlifesanctuary #wildliferehab #wildliferescue ♬ Tishomingo - Zach Bryan

Cooper je također rekao da se ovakvi susreti između ljudi i divljih životinja ne bi smjeli događati, ali ovo je iznimna situacija jer je bio uz Mikah i ostale majmune kada su ih vraćali u divljinu.

"Majmuni nikada ne bi smjeli biti ljubimci", rekao je Cooper.

Pročitajte više