Pokraj ceste pronašao ogromnu iguanu, trenutno je u Zagrebu i traže joj vlasnika

Foto: Azil Dumovec

JUČER je ekipa iz azila Dumovec objavila fotografiju velike iguane koju od milja zovu zmaj iz Kupinca. Ovog ogromnog gmaza pronašao je stanovnik Kupinca, mjesta pokraj Donje Zdenčine u Zagrebačkoj županiji, kada je jučer ujutro išao na posao. Životinja ga je zbunila, no u tom trenutku nije učinio ništa te je odlučio da će je uhvatiti ako na istom mjestu bude stajala i kada se bude vraćao kući.

Na povratku kući životinja je i dalje nepomično stajala na drvetu pa je spretni i hrabri čovjek pomoću platnene vreće životinju uhvatio za rep te je ulovio. Odvezao ju je do azila Dumovec, gdje su je s čuđenjem prihvatili. Volonteri kažu kako se doista radi o ogromnoj životinji, čiji je rep dugačak gotovo jedan metar.

Ovaj veličanstveni gmaz jedva je stao u njihov transporter u kojem prevoze životinje. Volonteri ne znaju je li iguana pripadala nekom iz Kupinca, je li nekome pobjegla ili ju je netko napustio. Pozivaju sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju da im se jave porukom u inbox na njihovoj Facebook stranici. 

Pročitajte više