Poznata glumica prosvjedovala protiv konzumacije psećeg mesa u Južnoj Koreji

Screenshot: YouTube

JUŽNOKOREJSKI uzgajivači pasa jeli su pseće meso za vrijeme prosvjeda aktivista koji se bore za prava životinja. Aktivistima se pridružila i poznata holivudska glumica Kim Basinger, koja je zajedno s njima ispred zgrade parlamenta vlasti pozvala da zakonom zabrane konzumaciju pasa.

Iako je jedenje psećeg mesa dio njihove kulture, dobro je poznato da je cijela ova tema postala tabu u posljednjih nekoliko godina. U Južnoj Koreji zakonom je zabranjeno ubijati pse, no nije zabranjena konzumacija njihovog mesa pa je zbog toga nastala rupa u zakonu.

I dalje postoje ilegalne farme pasa, a procjenjuje se da ih ima oko 17 tisuća. Godišnje se pojede oko milijun pasa, a ako zakon o zabrani konzumacije ne zaživi, ta će brojka samo rasti. Prosvjed je održan u petak, za vrijeme jednog od tri najtoplija dana u državi.

Građani vjeruju kako im konzumacija juhe od psećeg mesa pomaže u preživljavanju vrućih ljetnih dana. Prema prošlogodišnjim istraživanjima, 44,2% državljana reklo je kako bi zabranili konzumaciju psećeg mesa, a 43,7% da su protiv zabrane. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više