Preslatki Shiba inu psić potpuno je poludio kada je ugledao svoju vlasnicu

Screenshot: YouTube

SHIBA inu na japanskom znači grm, a odnosi se na posebnu vrstu grmlja koje u jesen dobije crvenu boju poput ovog psa. Ovaj je pas izvrstan lovac, no danas se uglavnom ne koristi u svrhe lova, nego kao kućni ljubimac. Ovo je najstarija japanska pasmina koja se u dvadesetom stoljeću rasprostranila i po Europi. Ovi su psi vrlo samostalni, nevjerojatno hrabri te inteligentni. Spadaju u najčistije rase pasa, odani su i vrlo vjerni svojim vlasnicima.

Prilagođeni su životu u gradu i vrlo su živahni - ne mogu se zadovoljiti običnim šetnjama te zahtijevaju puno igre, trčanja i fizičkih aktivnosti. Vrlo su čisti psi, potrebno ih je četkati dva do tri puta tjedno, a nešto češće u periodu linjanja. Ono zbog čega ih ljudi obožavaju jest njihov karakter. Vrlo su zabavni i obožavaju se igrati i nasmijavati sve oko sebe.

Mirnog su karaktera pa se savršeno slažu s malom djecom. Ako ih pak želite upoznati s drugim životinjama, najbolje bi bilo to učiniti dok su još štenci. U nastavku vam donosimo video prekasnog štenca ove pasmine. On je nestrpljivo čekao svoju vlasnicu da se vrati kući, a kada ju je ugledao, uslijedilo je veselje. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više