Priča o mačku s dvije noge raznježila ljude: "Doživio je teške traume"

Foto: Instagram

AMERIKANKA Cairistiona Flatley udomila je napuštenog mačka koji je doživio tešku nesreću u siječnju 2020. Noge su mu bile teško ozlijeđene pa je bio smješten u seoskom skloništu u Uti, piše Bored Panda. 

Nakon što je mačak imenom Rexie Roo došao u sklonište, zaposlenici su zatražili hitnu medicinsku pomoć kako bi mu spasili život. Rexieju Roou su morali amputirati dvije noge kada su shvatili da su slomljene, a poslije ga je udomila Cairistiona.

"Imam mačku KeeKee, ali sam razmišljala o tome da udomim još jednu. Tijekom pandemije sam imala više vremena da se brinem za njih. Oduvijek su me zanimale životinje s posebnim potrebama pa kada sam vidjela Rexieja na Instagramu skloništa, odmah sam se zaljubila. Nikad nisam udomila životinju s posebnim potrebama pa mi je ovo prvo iskustvo", ispričala je Flatley za portal Bored Panda.

Vlasnici se sviđa osobnost mačka.

"Rexie je prava slatkica. Pozdravlja me na vratima kada se vratim kući i mora biti u svakoj sobi u kojoj sam ja. Voli se maziti. Svake večeri spava na mom ramenu, vratu ili glavi. Voli jesti pa mi je svako jutro budilica za doručak i uvijek me obavijesti kada je spreman za večeru ili poslasticu. Iznenađena sam koliko je postao razigran", ispričala je Cairistiona. 

Vlasnica na Instagramu vodi profil za svog mačka.

"Instagram profil je na početku kreirala jedna od njegovateljica, Danielle, kako bi mu pomogla da bude usvojen. Preuzela sam ga kad sam ga usvojila jer je puno ljudi iz skloništa htjelo biti obaviješteno o njegovom napretku. Sada na Instagramu pričamo o njegovoj nesreći, pokazujemo zdravstveni napredak i zagovaramo kućne ljubimce s posebnim potrebama", kaže Cairistiona.

Priča o Rexieju Roou raznježila je mnoge ljude diljem svijeta. 

"Obožavam što je tako drago biće unatoč traumi koju je prošao. Nevjerojatno je snažan i odlučan", tvrdi vlasnica. 

Pročitajte više