Projekt kastracije romskih pasa i dalje traje. Azil treba svu moguću pomoć

Volonteri

VOLONTERI i djelatnici azila Prijatelji Čakovec svaki dan bez prestanka rade na projektu kastracije pasa iz romskih naselja u Međimurju. Do početka projekta je bilo 1700 pasa, no ta brojka povećala se za duplo.

Do sada je obrađeno preko 1000 pasa i iako su volonteri na izmaku snaga, svi redom se trude kako se ti siroti psi ne bi morali vratiti nazad u užas iz kojeg su spašeni. Ima puno skotnih kujica, bolesnih pasa, ozlijeđenih, no svi su dragi i pokazuju zahvalnost.

Ima puno štenaca i starijih pasa. Svi nažalost znamo da štenci imaju najviše šansi da pronađu novi i sretan dom, dok su starijim psima te šanse jako male.

Djelatnici azila surađuju s udrugama i volonterima i zajedničkim snagama se već puno pasa sretno udomilo, no sve je još daleko od završetka.

Ovim putem apeliramo na sve ljude koji imaju mogućnosti da pruže smještaj psima kojima je potreban oporavak da otvore vrata svog doma i daju im novu priliku.

Uključiti se može bilo tko i sva pomoć je dobro došla. Vikendima se održavaju radne akcije u skloništu, a s obzirom na količinu pasa, uvijek je potrebno nešto popraviti ili doraditi.

Želite li prošetati pse, igrati se s njima i maziti ih, odvojite malo vremena i posjetite ih. Pomoći možete i donacijama hrane, ampula, posuda za hranu i vodu, ogrlicama, vodilicama, krevetima, jastucima ili dijeljenjem njihovih priča.

Azil Prijatelji Čakovec ima sve pse objavljene na svojoj Facebook stranici gdje ujedno možete dobiti i sve informacije koje vas zanimaju. Odvojite malo vremena i pomozite na bilo koji način jer ti psi nisu zaslužili patnju i tugu. 

Ono što je trenutno najpotrebnije je smještaj jer azil nema kapacitet za prihvat svih tih pasa. Nazad ih ne žele, a u azilu mogu biti svega par dana jer dolaze novi psi. Podijelite priču i pomozite da i ove njuške pronađu svoju sretnu priču.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više