Pronašao je bebu vjevericu na svom krevetu. Spasio je i ima najslađeg ljubimca

Screenshot/Wildlife Resort

KADA se jednog dana vratio s posla, čovjek je doživio posebno iznenađenje. Shvatio je da je mama vjeverica napravila gnijezdo od grančica na njegovom krevetu za dvije tek rođene bebe vjeverice. Odmah je pozvao u pomoć djelatnike centra za rehabilitaciju Wildlife kako bi pokušali ujediniti obitelj.

No mama vjeverica je odlutala i nije pokazivala nikakve znakove ni želju da se vrati po svoje mlade. U jednom trenutku je prestala i dolaziti i potpuno ih je napustila. Nažalost, jedna od beba nije uspjela preživjeti. Christina i Michael iz centra Wildlife su priskočili u pomoć kako bi spasili preostalo mlado i othranile ga.

Dobila je ime Thumbelina - Palčica, jer je bila toliko mala. Od samog početka mala vjeverica je bila posebna. Ostala je bez majke i sestre i morala se izboriti za život bez interakcije s drugim vjevericama. Sve je s Thumbelinom išlo polako.

Dok je većina mladunčadi sretna kada dobije pravu hranu umjesto mlijeka, mala vjeverica je postala ovisna o bočici i njoj se to baš jako dopalo. Izgledala je kao velika preslatka beba s flašicom.

Za razliku od ostalih vjeverica, ona nije bila zainteresirana za skakanje i penjanje po drveću, draže joj je spavati na toplome, jesti i maziti se.

Ne voli hladno vrijeme, druge vjeverice i usisivač, a obožava avokado i slatkiše. Posebna je i preslatka i imala je sreću da su je spasili ljudi koji nisu htjeli odustati od nje. 

 

Pročitajte više