Psi slavne glumice dobitnici su nagrade za najbolje pseće filmsko ostvarenje

Screenshot: YouTube

DORA, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu The Souvenir Part II, prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa. 

Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a zadnji put, godine 2019. jer 2020. Filmski festival nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu Quentina Tarantina Bilo jednom u Hollywoodu.

"Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)... Godinama sam je priželjkivala", povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom.

"Dora, Rosie i Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj", dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima, koji nisu došli u Cannes, već su ostali kod kuće u Škotskoj.

U filmu The Souvenir Part II redateljice Joanne Hogg tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe. 

Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa. Jedan je pitbul Sophie, koja je glumila u filmu Red Rocket u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.

Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu Lamb Vladimara Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara.

Pročitajte više