Evo što položaj u kojem spava pas govori o njemu

Foto: Pexels

SVATKO tko ima psa zna da oni mogu spavati u različitim položajima. Mnoge od njih jednostavno ne možemo razumjeti i pitamo se kako je moguće da su im ugodni, pogotovo za spavanje. Dr. Patrik Holmboe za PetMd rekao je da pozicija za koju se pas odlučuje obično ovisi o njegovoj trenutnoj preferenciji, no ipak postoje neki zaključci koje možete izvući iz njih.

Spavanje na jednoj strani

Ovaj položaj prilično je uobičajen i za ljude, a kada vidite svog psa da spava na ovaj način, možete biti sigurni da je miran i zadovoljan. Ovo je onaj položaj u kojemu ćete najčešće vidjeti da se šape vašeg psa pomiču kao da sanja trčanje.

Dr. Holmboe napominje da položaj u kojem pas spava često ima veze s vremenom, pa će za vrijeme vrućih dana većina pasa birati položaj poput ovoga u kojemu mogu cijelo tijelo rasporediti po hladnim pločicama i tako se ohladiti.

Položaj Supermana

Trbuh je u ovom položaju okrenut prema dolje, stražnje noge su ravne, a prednje ispružene ispod njuške. Ovo je poza koju obožavaju francuski buldozi i mopsi, a sugerira da je vaš pas pun energije i vrlo zaigran.

Položaj lava

Kada pas tone u san, ali želi biti spreman za naglu reakciju, odlučuje se za ovaj položaj u kojem mu se trbuh nalazi priljubljen uz tlo, stražnje noge nalaze se sa strane trbuha, a prednje direktno ispod glave.

Psi koji često spavaju na ovaj način obično su uvijek na oprezu i čuvaju svoje ukućane nevjerojatnom odanošću. Ova poza također može označavati da je pas pomalo uzbuđen i planira skočiti na vas ili krevet u bliskoj budućnosti.

Sklupčani položaj

Kada se pas sklupča, stavljajući sve udove što bliže tijelu, to bi moglo indicirati da imate psa koji je veoma nježan, ali rezerviran prema strancima i novim prostorima ili situacijama. Također, ovo je položaj tijela kojem psi pribjegavaju kada im je hladno jer održava toplinu. Dr. Holmboe naglašava da vlasnici koji nisu navikli da njihov pas spava u ovom položaju, trebaju obratiti pažnju na njega jer se psi ponekad sklupčaju kada se ne osjećaju dobro.

Spavanje s trbuhom prema gore

Jedan od onih položaja kojemu se ne možemo prestati smijati, zapravo otkriva psa koji je vrlo društven, zadovoljan, otvoren i zaigran. Iako položaj izgleda neugodno, psi nikada ne biraju spavati na način koji će im štetiti. Ipak, ovo je položaj koji ćete puno češće vidjeti kod mlađih pasa, jer će starijim psima smetati zbog težine koju prebacuje na kralježnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.