Rea nakon potresa u Petrinji otišla u privremeni smještaj. Tamo je našla stalni dom

Screenshot: HRT

TRONOGA kujica Rea nakon potresa u Petrinji otišla je u privremeni smještaj. Uživa u domu s još četvero pasa. 

Iako je bio plan samo pomoći psu koji se našao u blizini epicentra potresa, Rea se u kući udomaćila i tamo ostaje živjeti za stalno.

"Jako smo htjeli pomoći nekome psu iz potresa. Bili jesmo i prije čuvalice za razne pse. I onda se pojavila ona. Bila je sva prestrašena, plus još svi ti sitni potresi na koji je ona svaki skakala... Polako, kroz to vrijeme dok je tražila dom, koliko je bila kod nas, opuštala se", rekao je njen novi vlasnik Holden Kekez za emisiju Kod nas doma.

Rea iz Petrinje

🐕 Rea je, nakon potresa u Petrinji, na privremeni smještaj, stigla u dom vesele četvorke. Danas, od milja Kroka, punopravna je članica njihove obitelji. Kod nas doma #KodNasDoma

Objavljuje HRT Vijesti u Srijeda, 3. siječnja 2024.

Obožava ostale pse

S ostalim psima se brzo skompala, a dobila je i novi nadimak - Kroka. Počeli su zajedno i putovati.

"Tko god je upozna, shvati da ne samo da nije istina da ne može bez jedne noge, nego je čak i voditelj cijelog ovog čopora. I jako često, što je zanimljivo, dogodi se da nam se netko pridruži u šetnji i tek nakon pola sata kad ona stane, kažu: Pa nema nogu.

Meni je jako drago rušiti nekakve predrasude, pogotovo zato što i sad u ovom trenutku u azilu ima bezbroj pasa kojima fali nogica, šapica i slično, a traže dom, a ljudi su odbojni uopće doći upoznati psa jer očekuje da je to hendikep za cijeli život", rekao je.

Pročitajte više