RIJEKA Pooštrena komunalna kontrola zbog sezone: Za ostavljanje psećeg izmeta kazna iznosi 500 kuna

Foto: 123rf.com

DOLASKOM sezone u Rijeci će biti pooštrena komunalna kontrola. To se najviše odnosi na nemarne vlasnike koji izmet svojih ljubimaca ne skupljaju. Iako će mnogi vlasnici biti ljuti zbog ove vijesti, skupljanje izmeta ljubimca trebala bi biti potpuno normalna stvar.

No ako komunalni redar primijeti vlasnika koji to nije učinio, ima pravo uručiti mu kaznu od 500 kuna. Iznos se umanjuje ako ga vlasnik plati na licu mjesta ili u roku tri dana od primitka kazne i tada iznosi 250 kuna.

Stoga, riječki vlasnici pasa trebaju biti oprezniji i savjesniji ove sezone i pobrinuti se da za sobom, odnosno svojim psom, ne ostavljaju tragove. Problem nastaje zbog toga što redar nema ovlaštenja prikupljati osobne podatke vlasnika pa mnogi odbijaju bilo kakvu suradnju. U tom slučaju, redar može pozvati policiju koja se uključuje u cijeli postupak. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više