Saznajte kako napraviti ledene i hrskave poslastice svojim ljubimcima

123rf.com

NA POSLASTICE svaki pas reagira mahanjem repa, velikim osmijehom i sjajem u očima. Uz vrlo jednostavne recepte za ledene poslastice i vi možete usrećiti svog ljubimca.

Poslastice se mogu napraviti od mesa i voća, a vjerujemo da će ove zdrave i brzo gotove poslastice izmamiti dodatni osmijeh vašim njuškama.  

Svi recepti su jednostavni i ledene hrskave poslastice će biti brzo gotove, a osim toga, s obzirom na to da znate točno što ide u njih, i izuzetno su zdrave.

Donosimo vam tri brza i jednostavna recepta za ledene štapiće od temeljca od kostiju, ledenog voćnog i biljnog bombona te kosti od lubenice. 

Ledeni štapići od temeljca za kostiju

temeljac od kostiju 
kalupi za led
Temeljac od kostiju stavite u kalupe za led i zamrznite. Za temeljac vam je potrebno:

- govedina s kostima
- cijelo pile ili kokoš
- domaći jabučni ocat 
- voda

Operite meso i stavite ga u hladnu vodu. Ako želite, možete dodati korjenasto povrće. Zakuhajte vodu i kad proključa, smanjite vatru pa pustite da se krčka 3 sata.

Kad meso otpadne s kostiju, izvadite ga i pojedite ili podijelite s vašim psom. Sve manje kosti, hrskavice i vezivno tkivo koje ste izvadili s mesom vratite u lonac. Nakon što se kosti kuhanjem raspadnu, izvadite sve komadiće kostiju koji su ostali cijeli, nemojte ih baciti.

Dodajte ocat, 1 veliku žlicu na svake 4 litre vode, i ostavite temeljac na najmanjoj vatri, treba se jedva vidjeti da kuha, iduća 24 sata. Temeljac od kostiju stavite u kalupe za led i zamrznite pa dajte psu kada ga želite rashladiti uz njegov redoviti obrok ili kao poslasticu. 

Ledeni voćni i biljni bomboni

borovnice i maline
menta
kokosovo ulje
kalupi za led

Kokosovo ulje ostavite na sobnoj temperaturi da dođe u tekuće stanje. U kalupe za led stavite po jednu borovnicu i malinu, prelijte kokosovim uljem i zamrznite. Dajte psu kao ledeni snack.

Možete koristiti i jagode i bilo koje voće koje psi smiju jesti, ili napraviti biljne bombone od mente koji će psa još bolje osvježiti. Možete napraviti razne kombinacije i otkriti što se vašem ljubimcu najviše sviđa.

Kosti od lubenice

lubenica
kalupi za led

Četvrtinu srednje velike lubenice ogulite, očistite od koštica i sameljite kratko u blenderu s malo naribanog mesa da bolje miriše. Stavite u kalupe i zamrznite. Dajte psu kao poslasticu i javite koja poslastica se najviše sviđa vašem ljubimcu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više