Sky je vlasnik odbacio. Otkad je došla u azil, shrvana je, ne jede i ne maše repom

Foto: Facebook

AZIL za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka objavio je priču o kujici imena Sky, koja je krivnjom svog prijašnjeg vlasnika bila prisiljena doći u azil.

"Ovo je najtužniji scenarij. Kad 'voljeni' ljubimac, navikao na kauč i krevetić, ni kriv ni dužan, zbog ljudske sebičnosti, završi u azilu. Situacija u kojoj čupamo kosu, grizemo nokte, telefonske linije nam gore u pokušaju da napravimo sve što je u našoj moći da pas ne završi u azilu, jer nažalost i predobro znamo tužan i molećiv pogled koji nas dočekuje onda svako jutro", napisali su na početku objave.

"Pogled pun straha i tuge, izbezumljenosti i neshvaćanja što je ona to skrivila da ju je skrbnik ostavio u azilu. Nažalost, nismo uspjeli u pokušaju da nikad ne stigne do azila i Sky je jučer dovedena u azil. Od kad je stigla, ne jede, rep ne radi, uši su spuštene, letargična je i malo rečeno, shrvana. Koliko puta smo vidjeli isti scenarij, ali srca nas volontera nisu otvrdnula. Slušamo ih i gledamo i imamo ista pitanja kao i oni. Zašto, zašto i ponovo zašto?" dodali su.

Ovo je najtužniji scenarij. Kad “voljeni” ljubimac, navikao na kauč i krevetić, ni kriv ni dužan, zbog ljudske...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Sky je željna ljubavi i druženja, a slaže se i sa psima i s ljudima.

"Tko god udomi Sky, dobit će ljubimicu koja je samo željna druženja, pažnje i ljubavi. To je zato jer Sky u sebi ima ljubavi koju želi podijeliti sa svakim. Slaže se sa svima, i s ljudima i sa psima. Vrlo je druželjubiva i željna sklapanja novih prijateljstava. U zatvorenom prostoru je uredna i mirna, obožava se ušuškati u meke dekice i ljenčariti. Vani je aktivna i interesira ju okolina. Mace kad ugleda, voli potjerati, ali im ne bi naudila", napisali su u objavi.

Sky ima tri i pol godine, čipirana je, cijepljena i sterilizirana.

I kao da Rokijeva priča nije dovoljno tužna sama po sebi, uz njega isti dan dolazi i Sky... Ovo je najtužniji scenarij....

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Utorak, 3. svibnja 2022.

Pročitajte više