SLAVONSKI BROD Uskoro otvorenje azila za napuštene životinje

Foto: slavonski-brod.hr

 IZ SLAVONSKOG Broda stiže nam lijepa vijest! Kako doznajemo, kroz mjesec i pol dana očekuje se završetak radova na gradskom azilu za napuštene životinje koji će moći primiti 40-ak pasa.

Riječ je o prvoj fazi projekta u koji je za izgradnju i uređenje dva od planiranih pet smještanih blokova te izgradnju pristupne ceste, priključenje azila na sustav vodoopskrbe, odvodnje i električne mreže trenutno potrošeno 1,5 milijuna kuna.

Kada će i hoće li uopće doći do nastavka projekta ukupne vrijednosti 5 milijuna kuna, kojim bi se povećao kapacitet azila teško je predvidjeti jer kako su nam rekli u Gradu to ovisi o otvaranju fondova u Europskoj uniji.

"Budući da za sad takav fond još uvijek nije otvoren, nismo ni imali mogućnosti kandidirati se niti izgraditi još veći, funkcionalniji i moderniji prostor za smještaj napuštenih životinja", poručuju iz Grada!

Za kraj ostavljamo lošu vijest, a ta je da se još ne zna je li riječ o "no kill" azilu ili će se i u ovom skloništu primjenjivati praksa usmrćivanja životinja nakon isteka "roka trajanja od 60 dana".

Iako konkretan odgovor na to pitanje nismo dobili "između redaka" on se može naslutiti jer svima je jasno da je kapacitet azila od 40 pasa premalen, pogotovo jer će u njemu vrlo vjerojatno završavati (iako to nije tako planirano) i psi s područja susjednih općina, koje još nisu riješile problem zbrinjavanja napuštenih životinja.

Svjesne mogućih problema čak se i  brodske vlasti s razlogom pitaju što će se dogoditi s brodskim azilom kad se njegov kapacitet popuni? Mislimo da odgovor znamo, ali se iskreno nadamo da smo u krivu!

Pročitajte više