Snimili su staforde za vrijeme lažne provale, a rezultat će vas začuditi

Foto: Unsplash

U Enciklopediji pasa Brucea Foglea navodi se kako je riječ o pasmini nastaloj u 19. stoljeću, podrijetlom iz Staffordshirea u Velikoj Britaniji.

Za nastanak pasmine zaslužni su rudari koji su križanjem snažnih buldoga s nekoliko tipova energičnih terijera, koji su se tada koristili u borbama pasa (s drugim psima, bikovima i medvjedima), željeli stvoriti snažnog, energičnog i izdržljivog psa. Osim za čišćenje rudarskih okna od štakora, novu pasminu koristilo se i u borbama, kada su i stekli reputaciju "strojeva za ubijanje", koja ih nažalost prati i danas.

Zašto nažalost? Fogle, ali i mnogi drugi poznavatelji pasa navode kako vjerojatno ne postoji pasmina koja je toliko osjećajna i privržena obitelji, pa čak i nepoznatim ljudima, kao što je to stafordski bulterijer. Zbog privrženosti djeci, često ih (kao i većinu pasmina tog tipa) nazivaju "psećim dadiljama". 

Nažalost, kao i nekada, tako i danas u krivim rukama ovaj pas može postati prilično opasan prema drugim psima i ostalim životinjama. No sve je više primjera koji potvrđuju da su ovi psi prave maze. Internet je prepun videa koji svijetu pokušavaju poslati pravu poruku. Ta poruka glasi da će svaki pas biti loš ako je takav i njegov vlasnik. U videu koji slijedi vidjet ćete dva staforda koja bezbrižno spavaju za vrijeme odglumljene provale. Ovaj je prizor nasmijao tisuće ljudi. Sigurni smo da će i vama izmamiti osmijeh na lice. 


 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više