ŠOKANTNA IZJAVA Brutalni muškarac nije htio plaćati uspavljivanje pa je stvari preuzeo u svoje ruke

Foto: RSPCA

DVOJICA muškaraca iz Velike Britanije osuđeni su zbog strašnog slučaja nasilja nad životinjom i zlostavljanja koje je završilo brutalnim činom i smrću psa. Veterinar koji je radio na ovom slučaju kaže da ovako nešto u svojoj 30-godišnjoj karijeri nikad nije vidio.

Michael Heathcock (59) tvrdi da je njegov pas Scamp bio slijep, gluh te da nije mogao koristiti zadnje noge. Rekao je da ga zbog toga nije mogao zadržati. Kad je čuo koliko košta eutanazija, odlučio je zajedno s Richardom Finchom (60) preuzeti stvar u svoje ruke.

Ovaj par brutalnih starijih muškaraca uzeo je jadnog psa i odveo ga u šumu te mu tamo zabili veliki čavao u glavu. Robertu Finchu je bio zadatak "držati stražu" te je navodno ohrabrivao svog prijatelja Heathcocka da učini ono što su isplanirali. Pas Scamp je ostao nepomično ležati pa su ga Heathcock i Finch bacili u iskopanu rupu u zemlji te otišli.

Međutim, ovo nije bio kraj. Nekoliko sati kasnije, par ljudi je šetalo šumom i čulo krik i cviljenje nastradalog Scampa. Pas je već bio blizu smrti pa su ga odmah odveli veterinaru koji ga je zbog teške ozljede i patnje morao uspavati.

Heathcock i Finch su osuđeni na četiri mjeseca zatvora zbog onoga što su učinili te dobili zabranu posjedovanja životinja do kraja života. Pas Scamp je s Heathcockom živio čak 16 godina, a njegov vlasnik je kasnije izjavio da učinio ono za što je mislio da je najbolje za Scampa. Šokantni prizor nastradalog psa bi mnoge mogao uznemiriti pa smo vam odlučili pokazati samo rendgenske snimke.

Pročitajte više